1.16.2014

Шевченківські читання

15 січня у бібліотеці проведені  Шевченківські читання.  Т.Г. Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. В особі Шевченка український народ ніби злив свої найкращі духовні сили і обрав його співцем своєї історичної слави і соціальної недолі, власних сподівань і прагнень. Уже для багатьох поколінь українців – і не тільки українців – Шевченко означає так багато, що створилася ілюзія, ніби ми все про нього знаємо. Шевченко як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний.
Недарма Указом Президента України 2014 рік оголошено в Україні Роком Тараса Шевченка.  9 березня 2014 року не тільки Україна, але й весь світ святкуватиме 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. 
Неоминула ця подія і бібліотеку ЕНВК №5. Підготовлена тематична книжкова виставка «Вічне та живе Шевченкове слово». 15 січня у бібліотеці пройшли голосні читання творів Т.Г.Шевченка. Діти з задоволенням переглянули книжкову виставку, послухали розповідь бібліотекаря Єрмак М.М. про життя та творчість  письменника. Гортаючи сторінки «Кобзаря», читачі ще раз полинули у чарівний світ Шевченкового слова.
Неабиякий інтерес викликало факсимільне видання 1847 року «Поезія Тараса Шевченка». Діти змогли не тільки побачити вірші написані рукою поета, але й їх почитати.

          Надовго запам’ятаються дітям хвилини проведені у затишній залі  нашої бібліотеки.


Про нас пишуть

1 коментар:

ALEKSA сказав...

Шановно Маріє Михайлівно!Ви провели для дітей чудову зустріч з поезією Кобзаря. Вам так личить вишиванка!
Ще мені сподобались ваші слова: "Уже для багатьох поколінь українців – і не тільки українців – Шевченко означає так багато, що створилася ілюзія, ніби ми все про нього знаємо. Шевченко як явище велике й вічне – невичерпний і нескінченний."